Praktisk kurs i olympisk løfting

BONUS: Du får med 3 måneders gratis tilgang (verdi 300 kroner), til Webcoaching.no med gratis program inkludert!
Dette kurset lærer deg det du trenger for å komme aktivt igang med vektløfting som treningsform. Interessen for denne krevende treningsformen er stor, og stadig fler både trener og konkurrerer i vektløfting. Øvelsene er også viktige og mye brukt i CrossFit. De aller fleste som trener eller skal trene vektløfting har et stort forbedringspotensial hva gjelder tekniske elementer, hvilket er helt naturlig med tanke på hvor krevende øvelsene er og hvor mange faktorer som må være under kontroll.

Hvem det passer for

Kurset passer både for deg som aldri har testet vektløfting før og også for deg som har jobbet med det en stund, men ønsker en bedre forståelse og tekniske forbedringer i disse svært komplekse øvelsene. Kurset passer også for personlige trenere som ønsker å forstå og kunne mer om vektløfting i teori og praksis og hvordan bruke dette på relevante kunder.

Kursvarighet

Kurset har en varighet på 2 dager med totalt 12 timer kurs.

Referanselister

Referanseliste til aktuell forskning som nevnes og kommenteres finnes alltid på siste side i Powerpointen, og på forespørsel kan PDF-fil med presentasjonen sendes ut slik at du kan gå gjennom dette i større detalj.

I foredraget diskuteres og gjennomgås følgende temaer blant flere

Teori

En teoretisk bolk i starten av dag 1 med grunnleggende informasjon, viktige elementer for effektiv, trygg og morsom trening, samt videoanalyse av løftene

Ulike varianter

Heng-varianter, styrke-varianter og andre variasjoner av rykk som passer bedre i enkelte situasjoner

Treningsprogrammering

Treningsprogrammering for å bli bedre i vektløfting. Treningsfrekvens, treningsvolum, intensitet, restitusjon, treningsutstyr og oppsett av program diskuteres

Rykk og støtteøvelser

Gjennomgang av posisjoner, og grunnleggende bevegelser i rykk, vending og overstøt. Vendinger og fulle støt samt støtteøvelser og teknisk terping.

Posisjon og bevegelse

Gjennomgang av posisjoner og grunnleggende bevegelser i vending og overstøt

Vurdering

Avslutning med noen tunge løft og vurdering av kompensasjoner som ofte oppstår

Teknikk

Terping av teknikk og oppgaver relatert til forbedring av bevegelsesmønster

Videoanalyse

Videoanalyse av teknikk, feedback fra kursholdere, oppgave i forbindelse med forbedring av bevegelsesmønstre

Kursholdere

Martin Norum

Konkurrerende utøver i vektløfting og vektløfting 5-kamp i 85 kg klassen. God teoretisk og praktisk forståelse av løftene, tekniske tilpasninger og hvordan ulike utgangspunkt behøver ulik tekniske retningslinjer. Foreløpig beste resultat: 1 plass i vestlandsmesterskapet i Bergen 2014, og ellers middels plasseringer i større mesterskap slik som NM i vektløfting 2015. 7 plass i vektløfting 5-kamp NM 2014. Gode pedagogiske egenskaper og masse erfaring som kursholder i både vektløfting og annen styrketrening.

Yngve Apneseth

Yngve Apneseth – landslagsutøver i vektløfting over flere år og gode prestasjoner som utøver i 85 kg klassen. Ikke bare landslagsutøver, men også trener for flere EM-aktuelle landslagsutøvere. Yngves kunnskap om vektløfting er stor, og hans evne til å lære vekk øvelsene på en pedagogisk fornuftig måte gjør han til en perfekt kursholder. Han tilpasser teknikken til deg, og ikke omvendt. Yngves erfaring som både trener og utøver kommer til syne i dette kurset.