Referanser Foredrag

Jeg er produksjonssjef i nordens største søkeselskap og har ansvaret for ca 30 ansatte i Eniro Norge. Mine kollegaer har en hektisk arbeidsdag med høye forventninger knyttet til produktivitet og kvalitet. De fleste oppgavene i produksjonen innebærer ulike former for kontorarbeid, som oftest på PC. Det innebærer lite eller ingen fysisk aktivitet, og det kombinert med en hektisk hverdag, hvor mange av mine ansatte også er småbarnsforeldre, betyr ofte at mange ikke klarer å prioritere fysisk aktivitet.

Vi har aldri hatt veldig høyt fravær, men ligget på snittet for bedriften. Dog har vi sett tendenser til nakkesmerter, ryggsmerter og andre former for ubehag knyttet til feks sittestilling. «Musesyken» er også en gjenganger.

Jeg har flere ansatte med sykdommer som diabetes, migrene og andre kroniske sykdommer, hvor det av og til påvirker arbeidsdagene i en eller annen grad.

Personlig har jeg brukt Martin som PT i mange år, og i oktober 2013 kontaktet jeg han for å få hjelp til å heve graden av fysisk aktivitet i avdelingen min. Martin kom godt forberedt, hadde en lang og viktig gjennomgang av sykdom, plager etc knyttet til typisk kontorjobb, og så en profesjonell og evidensbasert tilnærming til de positive effektene av å være i fysksik aktivitet sammen med et sunt kosthold. Vi avsluttet runden med en tur på treningsrommet hvor vi fikk en demo av øvelser, forslag til oppsett og tips til å komme i gang.

Siden den gang har vi innført 2 timer gratis trening i arbeidstiden, har egne gågrupper, løpegrupper, trening i sal og trening i studio. Vi poengfører all fysisk aktivitet med ulike incentiver, hvor man også får poeng for å stå og jobbe (vi har hev/senk pulter), gå til og fra jobb, minuspoeng for å ta heis osv.

Engasjementet knyttet til fysisk aktivitet har hatt en enorm økning og vi hadde i Q2 2014 det laveste sykefraværet noensinne, med utrolige 2 %. Vi opplever stor vekst i både engasjement, humør og produktivitet.

Det finnes uttallige vitenskapelige bevis på farene mellom det å sitte mye og være i lite fysisk aktivitet. Det finnes tilsvarende undersøkelser knyttet til fravær og hva dette koster samfunnet.

Riktige incentiver, motivasjon og tilrettelegging av fysisk aktivitet for de ansatte er det ikke bare bedriften som tjener på, men hele samfunnet.

Jeg kan på det varmeste anbefale Martin Norum hvis du og din bedrift ønsker å gjennomføre tilsvarende tiltak, og kan nærmest garantere at det vil få positive konsekvenser for din virksomhet.

Kim MotrøenEniro Norge AS

Vi føler Martin Norum er en av de fremste innen sitt felt i Norge, og han var et selvskrevent valg når vi trengte noen til å bistå oss på et arrangement der treningsglede og sunt kosthold sto i fokus.

Martin holder et høyt faglig nivå, men klarer allikevel å formidle sin kunnskap på en lett forståelig og inspirerende måte, som er svært viktig for oss i ShapeUp. Han er flink til å tilpasse sine foredrag til publikum, på en slik måte at selv avansert forskning fremstår lett forståelig. Dette beviste han til gangs underveis i foredraget, der alt av innhold var nøye tilpasset de som skulle høre på. I tillegg blir det presentert med humor, øyekontakt og glimt i øyet, som gjør at summen blir et motiverende, inspirerende og interessant foredrag, proppfullt av den beste og mest oppdaterte informasjon rundt trening og kosthold.

Pia SeebergShape Up Norge