Referanser PT – Kunder

Bakgrunnen for bruk av Personlig Trener (PT) var helt enkelt å få en best mulig start på treningen, og få veiledning i hvordan man best kan bruke apparater og hjelpemidler. Mitt hovedmål var å få bedre styrke, siden dette er viktig for oss over 50.

I løpet av en 8-ukersperiode med PT 1 gang per uke + egentrening 1 – 2 ganger per uke, så har progresjonen i styrketreningen overrasket meg veldig positivt. Vektbelastingen i alle øvelser ble økt for hver uke, og ga meg en positiv «drive» i hverdagen. Det ble morro å trene! Samtidig har Martin øst av sine kunnskaper, vært til stor hjelp både for å forstå treningen og bruk av riktige teknikker, samt vært en god pådriver for at jeg skulle yte best mulig i øvelsene. Jeg føler meg heldig som fikk Martin som PT – det kunne vanskelig ha blitt en bedre start på en ny tilværelse med aktiv trening. Som person er han han veldig hyggelig og blid, og når han dessuten er hjelpsom og kunnskapsrik i tillegg, så må jo det bli «best i klassen» som PT.

Petter Hermann

Jeg startet PT-trening med Martin etter en periode med to barnefødsler, mye jobb og lite tid til trening i en travel hverdag.  Jeg har i tillegg en operert skulder, og ville ha hjelp til å trene riktig i forhold til dette.

Martin laget et treningsopplegg med fokus på styrketrening av store muskelgrupper, og mye jobb med bakside av rygg, noe som har vært kjempebra i forhold til skulderen, som har blitt så og si smertefri.

Timene har vært krevende, med morsomme og varierte øvelser, og Martin passer på at alt utføres riktig. Jeg har også prøvd noe helt nytt for meg; Tabata-trening og styrketrening med flere øvelser i serie, gjennomført i intervaller. Dette har gitt veldig stor effekt i form av økt styrke, bedre kondisjon, og mer energi. Martin har fått meg til å innse at jeg klarer mye mer enn jeg trodde – det er gøy!

I tillegg til treningen har jeg fått kostholdsråd, og totalresultatet er at jeg har gått ned en del kilo i kroppsfett, samtidig som muskelmassen har økt.

For min del har PT-timene gjort det enklere å komme seg på trening, og styrketrening definitivt morsommere.  Etterhvert har jeg også lagt inn 1-2 økter med gruppetrening hver uke i tillegg til PT-timen. 

Jeg kan anbefale Martin på det varmeste til andre som ønsker morsom, variert og effektiv trening i en hyggelig og inspirerende setting! 

Anita C. Røkholt

Hva som motiverer meg til å trene med Martin Jeg har i mange år vært avhengig av å gå til naprapat pga. smerter i skuldre, nakke og rygg etter en kollisjonsskade. Bevegelse og trening har alltid vært viktige ingredienser i livet mitt, og i fjor høst bestemte jeg meg for å prøve PT-timer for å se om jeg kunne kutte ned på behandlinger og bli smertefri gjennom aktiv trening. Martin tok utfordringen og laget et målrettet treningsprogram som var tilpasset mine behov og ønsker. Vi har trent jevnlig sammen, 1 – 2 ganger i uken, og jeg har ikke hatt behov for naprapat-behandling så langt!

I timene fokuserer Martin på at jeg skal styrke kjernemuskulaturen og jeg bruker både frivekter og apparater i kombinasjon. Effekten for meg er til nå; jeg er tilnærmet smertefri, har fått bedre kroppsholdning, større styrke og smidighet i ben og armer og ikke minst; jeg har fått mer energi og overskudd. Ekstra bonus er at jeg er blitt noen kilo lettere og fått en strammere kropp. Motivert av trening og Martin, har jeg nå også begynt å løpe, målet er Holmenkollstafetten (noe jeg ikke har gjort på 20 år).

Martin er dyktig til å variere øvelsene, motivere og utfordre. Han er flink til å sette delmål og mål som er oppnåelig. Humor er viktig – og det har også Martin. Gode råd om kosthold får du med på kjøpet:)

Investeringen i PT-timer har betydd mye for meg. Det fikk meg i gang til å kjenne gleden ved å trene. I dag er trening blitt et fast innslag i hverdagslivet. Pussig nok: trening tar ikke vekk tid – jeg investerer i verdifull tid, fordi overskudd og energi kommer etter i dobbel bonus. Det har Martin lært meg!

Karin Range

Mitt bekjentskap til Martin startet da jeg bestemte meg for å søke opptak ved Politihøyskolen. Jeg trengte hjelp med målrettet, strukturert og riktig form for trening, da opptaket er fysisk krevende.

I ca 5 måneder møttes vi ca to ganger i uken, og jeg følte fra første time at Martin forstod og satt seg inn i målet mitt. Jeg følte meg til enhver tid trygg under timene med Martin, da han innehar høy kunnskap og formidler denne med nøyaktighet. Han er engasjert, positiv, motiverende og ikke minst inspirerende. Han fikk meg til å yte det lille ekstra hele veien gjennom 5 morsomme og givende måneder.

Han tilpasset treningsprogrammet ut fra mitt utgangspunkt, mål og tidsrammen med delmål og tett oppfølning rundt trening og kosthold. Martin er en som hele tiden gjør sitt beste for akkurat deg som kunde, både i og utenfor trenings salen. Progresjonen min har vært stor takket være Martin, og det fysiske opptaket gikk over all forventning.

Min PT periode med Martin er nå over, men jeg ser overhode ikke bort ifra at jeg også i fremtiden vil benytte meg av Martin som Personlig trener!

Jeg vil på det aller varmeste anbefale Martin som Personlig Trener!

Fredrik Mørch

Grunnen til at jeg bestemte meg for å prøve Personlig Trener var at jeg, pga skuldersmerter og vonde knær, hadde problemer med å finne ut av hvordan jeg kunne trene for å unngå å belaste nevnte områder.  Dette førte til at det ble lite trening. Mitt ønske var derfor, om mulig, å trene bort smertene, få full bevegelighet i skulder/arm og generell sett få en sterkere kropp.

Martin ble anbefalt som PT av en bekjent og dermed var vi i gang.  Han la opp et program med fokus på å styrke muskulaturen i ryggen, noe som igjen skulle føre til at bevegeligheten i skulderen skulle bedres. Vi har også kjørt ben-øvelser i forskjellige varianter som ikke har belastet knærne, samt styrkeøvelser for resten av kroppen.  Det har gått mest i frivekter, men også noen apparatøvelser.

Det tok ikke lang tid før jeg merket at smertene i skulderen gradvis ble mindre og jeg igjen fikk full bevegelighet i skulder/arm.  Den ene perioden med PT har blitt etterfulgt av flere. Primært fordi det er morsomt å trene med PT og jeg får en kvalitet på en times trening som jeg ikke hadde fått ved å trene på egenhånd. Jeg har hatt stor fremgang når det gjelder styrke ila av disse månedene og det er morsomt å konstatere at grenser sprenges.

Martin er utrolig kunnskapsrik og møter alltid godt forberedt til timene.  Han har satt mål for treningen som for meg har virket helt uoppnåelige, men vi når målene i tur og orden og grensene blir flyttet.  Martin har veldig fokus på teknikk og skadeforebyggende trening – øvelsene skal gjøres riktig.  Han er også flink til å variere øvelsene så det ikke blir kjedelig.

Det er lett å yte maks med Martin som PT, han er motiverende, hyggelig og alltid i godt humør. Ingen ting er tungt eller vanskelig, bare litt krevende:).  Og ikke minst, han er alltid 100% tilstede i timene. Resultatet av min investering i PT er at skuldersmertene er så godt som borte. Jeg har igjen full bevegelighet i skulder/arm:).   Styrken generelt sett har blitt veldig bra.  Det er morsomt å trene.”

Martin kan absolutt anbefales som PT.  Du får kvalitet på treningen, overskudd og energi!

Ellen Bay
Jeg begynnte med PT først og fremst fordi jeg ønsket å gå ned noen kilo i vekt, samt å komme i bedre form generelt. En krevende jobb i helsevesenet med mange utfordringer, og til tider mye stress gjorde at jeg også slet med stressrelaterte plager som vonde skuldre, stiv nakke og migrene. Tiden var inne for å prioritere meg selv og egen kropp.

Jeg fikk anbefalt Martin da jeg skulle bestemme meg for PT i september 2010, det har jeg ikke angret et sekund på! Gjennom fokus på riktig kosthold og riktig og hard trening har jeg gått ned de kiloene jeg ønsket å gå ned, kommet i betraktelig bedre form, økt styrken i hele kroppen, samt redusert stressnivået til det minimale. Dette har ført til at jeg så og si har blitt kvitt nakke og skulderproblemene. En annen hyggelig ”bivirkning” har vært at antall migrene anfall er redusert. Jeg hadde ikke klart dette alene, å ha Martin som PT har vært avgjørende for hva jeg har oppnådd.

Martin gjør hver trening til en lek, å ja… det er hardt, men veldig gøy! Jeg har lært å presse meg selv til det ytterste, noe som gir stor mestringsfølelse. Martin har tilpasset øvelsene etter meg ogoppfattet raskt hva slags trening som gav meg det ekstra ”kicket” for at motivasjonen skulle vare. Motivasjonen har absolutt vedvart, trening er nå en nødvendig og stor del av min hverdag.

Martin frammstår som profesjonell på alle måter og yter topp service.

Det skinner tydelig gjennom at Martin er faglig dyktig og kunnskapsrik når det gjelder trening og kosthold. Et stort pluss er at han holder seg oppdatert på det nyeste innen trening og forskning på fagfeltet.

Nina Amundsen

Jeg valgte å benytte meg av et tilbud på på 10 PT-timer med Martin. Siden jeg alltid har vært veldig slank var målet mitt å gå opp i muskelmasse, i tillegg til å bli sterkere og forebygge skade. Jeg har i perioder slitt med “musesyke” i høyre arm og har også hatt plager med stivhet i nakke og skulder – mye på grunn av stillesittende arbeid ved datamaskin. Derfor var det viktig for meg å få trent opp muskulaturen slik at jeg kan forebygge denne typen problemer. Av Martin fikk jeg et treningsopplegg der vi har hatt en PT time i uken, ved siden av at jeg har trent på egenhånd. I tillegg fikk jeg kostholdsveiledning slik at jeg kunne få optimalt utbytte av treningen, og klare å legge på meg muskelmasse.

I løpet av bare to måneder har jeg allerede nådd målet jeg hadde satt meg med å gå opp fem kilo i vekt, og jeg har hatt kjempegod fremgang med styrketreningen. Kroppsholdningen min er også blitt synlig bedre, noe jeg har fått tilbakemeldinger på. Jeg har lagt om kostholdet og spiser mye sunnere enn før – så det har fått positive sideeffekter også for familien :-) Og siden jeg begynte å trene har jeg verken hatt problemer med armen eller nakken, så jeg har stor tro på at trening er den beste medisin!

Martin har svært gode kunnskaper om både trening og kosthold. Han alltid blid og positiv, og han er flink til å variere timene slik at det er gøy å trene! Han motiverer meg ved å få meg til å tro på at dette er noe jeg klarer, selv om det kan virke utfordrende. Slik pusher han meg til å yte litt ekstra, noe som virkelig har gjort susen for resultatene over disse ukene. Det å ha så stor fremgang som jeg har hatt på så kort tid er virkelig en boost både for selvtilliten og motivasjonen for å trene. Jeg tror det er viktig at man klarer å holde motivasjonen oppe over tid, og det har jeg fått god hjelp til av Martin – ikke minst fordi jeg har klart å nå målene mine. Det er ikke uten grunn at jeg nå har bestemt meg for å ta en ny runde med PT-timer .

Christina Høyaas

Jeg har i flere år vært plaget med dårlig rygg. Jeg tenkte at trening kanskje ville hjelpe. Jeg startet med trening to ganger pr.uke. Etter noen timer har jeg merket stor forandring på ryggen. Nå kan jeg gå opp en bakke uten å stoppe for å gjenvinne krefter til å fortsette.

Det ble snart merkbart at det var en stor fordel med Personlig Trener. Jeg fikk veiledning i å utføre øvelsene på en riktig måte. Det har bidratt til en hurtigere bedring. Ryggen er blitt restaurert. Noe ustøhet når jeg går, men det regner jeg med vil bedre med mer trening.

Timene med Martin er givende. Han er dyktig og vet hva han gjør. Han veileder på en konstruktiv måte. Han har evnen til å få sin elev til å yte sitt beste, selv om det er er tungt.

Sigrid Drægebø Pedersen80 år gammel
Jeg ble kjent med Martin Norum tidlig i sommer, da jeg tok Personlig Trener (PT) utdannelse ved AFPT (Akademiet for personlig trening). Etter flere år som prosjektleder i Oslo Idrettskrets ønsket jeg gjennom denne utdannelsen og få faglig påfyll og forhåpentligvis  fornyet motivasjon. Undervisningen forgikk i World Gyms lokaler i Akersgaten, der Martin jobber. Først kom jeg over boken hans ”Optimal Fettforbrenning”, og ble mektig imponert. Jeg fant fort ut at Martin var en meget etterspurt og ansett PT på WG.

Som kvinne på 53 år kunne jeg se tilbake på en barndom fylt av idrett, 18 år som danser ved Nasjonalballetten, og regelmessig  trening  etter dette. Men treningen hadde etter hvert blitt en belastende vane, uten verken glede, mål eller mening. Grunnet kunstige hofter hadde jeg slitt med mye muskelsmerter, og trodde jeg hadde stagnert for alltid. Jeg var fysisk og mentalt sliten, umotivert og lei. Jeg kontaktet Martin, som hittil har vært min PT 2 ganger i uken.

Martin har betydd enormt mye for min egen treningsutvikling og helse. Jeg har hatt en utrolig styrkeutvikling,  og nå trener jeg baseøvelser med forholdsvis tunge vekter og god teknikk. Martin viker aldri på teknikken! Ei heller på sikkerheten, han passer på under hver minste bevegelse. Etter enkle kostholdsråd fra Martin, har jeg også kvittet meg med noen kilo. Av alle undere er jeg fullstendig smertefri!  Trening med Martin har fått meg ut av en ond sirkel, og gitt meg et stort fysisk og mentalt overskudd. Martin er perfeksjonist med stor yrkesstolthet. Han er opptatt av mål og metode og legger opp en detaljert plan for gjennomføring av timen og måloppnåelse. Han er alltid godt forberedt og kan  alltid referere til øvelser, repetisjoner og belastning  fra forige økt.  Han har et ubegrenset utvalg av øvelser og metoder, så treningen blir alltid spennende, overraskende og utfordrende.

Martin utstråler en egen ro og trygghet. Han er 100% tilstede og kan intuitivt se hvor mye han kan ”pushe” deg.   Han er overbevist om at dette skal du få til, og han får deg til å gi alt. Tross sin unge alder viser han en særdeles moden, menneskelig innsikt og forståelse. Han har en brennende interesse og ydmykhet for sitt yrke, uansett om det gjelder trening for 90-åringer, 20-åringer eller oss 50-åringer.  Jeg kjenner flere Personlig Trenere som trener med Martin, fordi han rett og slett er en fantastisk læremester og inspirator.

Martins har en genuin interesse for faget. I mine egne forbredelser til PT-eksamen hadde jeg stor nytte av hans kunnskaper. Martin er til enhver tid fullstendig oppdatert på siste treningsnytt. Jeg følger daglig med på hans hjemmeside www.martinnorum.no   Han blir også brukt der debattene går… i TV og aviser.

Jeg gir Martin mine varmeste anbefalinger.

Jane Hallstrøm

Etter mange år med dårlige treningsvaner og halvhjetede forsøk på å gå ned de ekstra kiloene som med tiden har kommet snikende, bestemte jeg meg for å ta grep. Jeg  hoppet derfor på et pakketilbud med PT-timer og begynte å trene med Martin i juni 2011. Martin la opp treningen etter hovedmålet mitt, som var å gå ned i vekt. I tillegg til å ha fokus på trening med høy fettforbrening, ble treningen tilrettelagt for å skåne knærne mine som jeg hadde hadde betennelse i.  Treningen ga raskt resultater både i vektnedgang og bedre knær, noe som ga meg ekstra motivasjon til å stå på.

Treningen med Martin er insprerende,  morsom, utfordrende, slitsomt og veldig lærerikt. Martin har stor kunnskap om trening og kosthold og deler gjerne denne kunnskapen videre. Han legger opp treningen variert og setter til tider noen «hårete» mål, som gir en eksta  inspirasjon til å gi det lille ekstra. Han er alltid 100 % tilstede og fokuset.  Har jeg en dårlig dag når jeg har PT-avtale med Martin så glemmer jeg det veldig fort.

PT-timene med Martin har gitt meg treningsgleden tilbake. Martin har fått meg til å mestre øvelser med tunge vekter som jeg aldri hadde trodd jeg skulle greie og det er kjempemotiverende.  Han har fått meg til å innse at selv om hverdagen er hektisk er det alltids rom for litt trening, om det så er bare er kvarter  på stuegulvet.

Jeg hadde aldri greid å gå ned i vekt og holde meg der, uten Martin’s hjelp. Han «holder meg i ørene» og hjelper meg tilbake på rett spor når utskeielse blir for mange.  Derfor har jeg valgt å fortsette med Martin som trener utover de første 10 timene.

Ann Kristin Stamnestrø
Jeg har alltid vært en person som har mislikt treningssentre.  For meg har det fremstått som dørgende kjedelig og lite motiverende å stå i kø foran apparatene eller vektene på et treningssenter og ikke vite hva man driver med. Den eneste formen for mosjon jeg har fått er derfor mosjonen jeg har fått når jeg har beveget meg fra sted til sted og en og annen morotrening i form av å løpe etter en ball. Etterhvert har imidlertid mulighetene for disse moroøktene blitt mindre og mindre ettersom folk tilsynelatende etterhvert blir mer og mer opptatt og ikke lenger har tid til å løpe etter baller.

Etter å ha innsett at egentrening var en nødvendighet skaffet jeg meg derfor et abonnement på et treningssenter og følte derfor en stund jeg var flink. Men jeg visste aldri hva jeg skulle ta meg til og det endte derfor alltid med en kjedelig økt på ellipsemaskinen og null resultater. Jeg innså at en forholdsvis lat og uvitende person som meg trengte hjelp. En venninne av meg som nylig har blitt personlig trener selv hadde tidligere møtt Martin og anbefalte meg å benytte meg av en tilbudspakke til nedsatt pris. Ettersom jeg akkurat hadde fått igjen noen kroner på skatten bestemte jeg meg derfor for å prøve.

Første gang jeg møtte Martin satt vi oss ned for å diskutere mål og ønsker for treningen og vi snakket litt om hvordan livssituasjonen min for øyeblikket var. Siden kiloene etterhvert hadde blitt noen for mange fortalte jeg Martin at jeg først og fremst ville ned noen kilo i vekt, men også begynne et nytt og sunnere liv jeg kunne leve med på lang sikt. Jeg har nå hatt 13 (+3) timer med Martin. Etter at jeg knapt hverken kunne gå eller løfte en penn etter første møtemed Martin, etter å ha utført øvelser uten en eneste vekt eller et eneste apparat, har jeg nå økt styrken og utholdenheten min betraktelig og utfører nå øvelser med flere kilo belastning. Trappene på jobben som tidligere fikk meg til å pese i flere minutter går nå lett som en lek og jeg morer meg heller med å høre på andres pusting og pesing. Jeg føler også at hele kroppsholdningen min har bedret seg. Sist men ikke minst har hele livssituasjonen min med tanke på humør, matlyst og søvnmønster fått seg et kraftig løft.

Jeg satte meg i første møtet et konkret mål om å gå ned 8 kilo i vekt og mente at det måtte være mer enn nok. På mange måter mente jeg at jeg hadde satt en visjon og ikke et reelt mål. Dette hadde jeg for å være ærlig ikke helt trua på at skulle gå. Men sannelig, etter 14 uker med et treff i uken viste vekten til slutt at jeg hadde gått ned mine visjonære 8 kilo. Det «hårete» målet var nådd. En time med Martin starter alltid med at vi tar en liten oppsummering av hvordan forrige uken har gått både med tanke på egentrening og kosthold. Selv har jeg notert ned hvert eneste måltid jeg har spist, og hva slags trening jeg har utført mellom hver gang. Martin har sett på denne listen og gitt meg tips og forslag til matvarer jeg burde bytte ut og samtidig gitt meg instrukser i forhold til øvelser og belastning på egentrening i «hjemmelekser».

Denne gjennomgangen har gjort meg veldig observant på hva man bør spise og hva man ikke bør spise for å gå ned i vekt. Samtidig har dette gjort at jeg har kviet meg for å spise usunt eller skulke med treningen. Når det kommer til selve treningsøkten som kommer etter oppsummeringen kan jeg rapportere at Martin er en blid og hyggelig fyr som viser interesse for deg og ikke bare står henslengt og instruerer fra sidelinjen. Han presser deg til å yte ditt aller beste på hver eneste time, og er opptatt av at hver eneste øvelse utføres med rett teknikk (ofte er rett teknikk ensbetydende med en tyngre og vondere opplevelse). Samtidig er han villig til å lytte til deg og eventuelt tilpasse ting som du føler ikke fungerer som det burde.

Timene med Martin har vært både morsomme og inspirerende, selv om jeg enkelte ganger har vært så sliten at jeg har hatt problemer med å komme meg hjem etterpå. Ganske moro i seg selv akkurat det. Selve treningen foregår på et eget område i treningssenteret som gjør at du slipper å «tråkke oppå» alle andre som trener.

Jeg synes det har vært bra at det meste av treningen ikke har vært utført med annet enn meg selv og noen vekter og at vi ikke har brukt så mye tid på apparater. På den måten er det lettere å klare seg på egenhånd, og man er ikke så avhengig av at en spesiell maskin eller apparat er ledig på treningssenteret man går til. De fleste øvelsene vi har utført kan jeg altså utføre for meg selv uten det fryktede køsystemet på treningssentrene. Jeg var såpass fornøyd med Martin etter mine første 13 timer at jeg, etter å ha forhandlet meg fram til å få brødskivene tilbake i livet, likegreit bestilte 13 nye når vi var ferdige. Avtalen jeg inngikk med Martin i første runde er antagelig en av mine beste investeringer  noensinne. Det er merkelig å se hva kroppen faktisk er i stand til og hvor fort trening kan gi resultater både på kropp og humør. Håpet er at jeg til slutt skal få treningsglede og kunnskap nok til å klare meg selv uten pushingen fra Martin. Og at jeg klarer sette av tid til trening når jeg ikke lenger «må».

PS: Etter 3 uker på runde 2 har jeg allerede gått ned 3 nye kilo.

SE Pettersbakken