Webcoaching

Gjennom Webcoaching.no kan du inngå et samarbeid med meg – uansett hvor du måtte befinne deg!

Webcoaching via webcoaching.no

Jeg samarbeider med vanlige mosjonister så vel som gode idrettsutøvere og tilpasser råd, opplegg og oppfølging godt i tråd med behovene. Sentralt i oppfølgingen står det å formidle kunnskap som du kan ha praktisk nytte av i tiden fremover. Jeg har 11 års erfaring som trener og kostholdsveileder og jobber med folk som har som mål å:

 • Forbedre kondisjon og utholdenhet (løping, sykling, svømming, roing m.m)
 • Øke maksimal styrke og muskelvekst
 • Primært trener med mål om å ha treningsglede og oppnå gode helseeffekter
 • Vil forbedre kostholdet for å heve kvaliteten og leve sunnere
 • Vil tilpasse kostholdet i tråd med spesifikke trenings- eller ernæringsmessige mål
 • En miks av alt det overnevnte

Hva er det jeg får?

For å få best mulig effekt innen både trening og ernæring, er et viktig premiss at hvordan du trener og spiser er lagt opp på en slik måte at du kan ha etterlevelse av det over tid, samtidig som du tas i retning av dine mål. Derfor starter alltid samarbeidet med en grundig kartlegging av detaljer som gir meg nødvendig informasjon for å kunne tilpasse anbefalinger godt til deg. Løpende tilpasninger gjøres underveis via chat-funksjonen på webcoaching og/eller mail. Les mer om hva oppfølging innebærer under.

Individtilpasset kostholdsrådgivning- og oppfølging
For å ta kostholdet ditt i en sunnere og/eller mer effektiv retning er det sjelden det er behov for å snu opp ned på alt du gjør. Dette legger sjelden et godt fundament for at du skal klare å følge råd og anbefalinger, og derfor tenker jeg heller motsatt: vi tar utgangspunkt i kostholdet du har fra før og gjør justeringer i det og tar vare på så mye av det du trives med fra før, men hever kvaliteten totalt. Derfor gjøres først en analyse av hvordan kostholdet ditt er per dags dato med forslag til forbedringer/bytter. Du får videre (der det er relevant) en nøye vurdering av dine makro (protein, fett, karbohydrat)- og mikro (vitaminer, mineraler) behov. Enten helt generelt for vanlige personer eller veldig detaljert og til og med periodisert (der det er aktuelt) for idrettsutøvere. Videre får du:

 • Et dokument tilpasset deg med de viktigste prinsippene du bør etterstrebe å følge for å nå dine mål. Du får også skjemaer og verktøy til bruk for å forbedre etterlevelsen av et sunnere kosthold.
 • Vurdering av om du dekker mikronæringsbehovene dine
 • Klare anbefalinger for energiinntak, samt forslag til hvordan dette kan fordeles gjennom dagen. For noen er kostholdslogging interessant, lærerikt, nyttig og et bra evalueringsverktøy, mens det for andre blir et for detaljert fokus og andre metoder for å evaluere bør benyttes. Dette vurderes case by case
 • Bedre mat- og ernæringskunnskap. Kunnskap du kan ta med deg i årene som kommer og som gjør deg i stand til å gjøre gode beslutninger
 • Innlæring av viktige strategier, tankesett og «triks» for å ha et fleksibelt, sunt og enklest mulig forhold til mat, samtidig som det passer i tråd med dine treningsmål
 • Retningslinjer og prioriteringsrekkefølge av hva som er viktigst når du skal forsøke å tilpasse matretter/måltider du trives med til å passe overordnede retningslinjer.
 • Illustrasjoner/eksempler på hvordan kostholdet kan se ut på treningsdager og hviledager. Dette er ikke «matplaner» med en fast mal for akkurat hvordan man skal spise, men eksempler på hvordan ting kan se ut for å treffe energi- og makronæringsanbefalinger
 • Råd om eventuell trygg bruk av effektive kosttilskudd i ulike kontekster
 • Spørsmål og svar, og oppfølging basert på utviklingen gjennom en ukentlig rapport. Å ha en sparringspartner som har ernæring som sitt fagfelt kan være tryggende og lærerikt.


Individtilpasset treningsprogrammering- og oppfølging
Treningsprogrammene  jeg lager utformes basert på informasjon jeg henter inn på forhånd (der din tidligere treningshistorikk, nåværende nivå, livssituasjon og målsetting er det viktigste). Fasene du får justeres basert på fremgangen underveis, og endres naturligvis etter hvert. Vi har løpende dialog på dette gjennom en ukentlig rapport du sender der du får svar av meg. Du kan også filme deg selv når du trener relevante øvelser, få feedback på teknikk, stille spørsmål om hva som måtte være av interesse m.m. Treningsprogrammene og løpende ny faser vil i aller høyeste grad være tilpasset så godt det lar seg gjøre. Det vil si at en del «avanserte ting» som total treningsmengde, treningsmengde per økt (antall sett, reps, og vekter), frekvens (hvor ofte musklene trenes), øvelsesutvalg og mye mer er tilpasset så bra som det kan til ditt nivå. Det er sjelden de jeg følger opp har nytt program oftere enn hver 5-8 uke. Kanskje har du hørt at man bør bytte program hver fjerde uke? Det må ikke nødvendigvis være noe galt i det, men å ha dette som en standardregel er lite hensiktsmessig da det er smart å fortsette så lenge man har progresjon, og så lenge man bruker en fornuftig progresjonsmodell tar dette normalt sett betydelig lengre tid enn fire uker.

Om oppfølging
Å få veiledning på nett handler om så mye mer enn å få en plan. Helt sentralt er veiledning gjennom løpende dialog, og å lære vekk kunnskap som kan overføres til praksis og gi bærekraftig effekt. Ikke minst handler det om problemløsning. Når man følger et treningsprogram eller kostholdsanbefalinger havner man nemlig i blant opp i problemstillinger der ting oppleves utfordrende. Jeg liker å tro at jeg gir fornuftige tilbakemeldinger som bidrar til å løse mange av de typiske problemstillingene godt.

Du kan stille spørsmål om ting du måtte lure på om trening, ernæring eller andre elementer som inngår i oppføgingen når som helst og så mye som helst. Normalt sett summeres de fleste spørsmål opp i den ukentlige rapporten du anbefales å sende meg. Således ønsker jeg at du ser på tjenestene mine som et produkt som inkluderer mer enn programmer og oppfølging. Du skal lære mer, forstå emner som er interessante for deg bedre og tilegne deg ny kunnskap!

Priser

Alternativ 1: Oppfølging innen både trening OG kosthold via webcoaching.no (inkluderer tilpasset treningsprogram og kostholdsoppfølging med kontinuerlige tilpasninger og dialog)

 • 3499 kroner per måned (ingen binding)

Alternativ 2: Oppfølging innen trening ELLER kosthold via webcoaching.no (inkluderer tilpasset treningsprogram eller kostholdsoppfølging med kontinuerlige tilpasninger og dialog)

 • 2499 per måned (ingen binding)

Ta kontakt på martin @ martinnorum.no om du har spørsmål eller ønsker oppfølging

Mer informasjon
Webcoaching og Martin Norum har overskredet mine forventninger til gangs. Varierte programmer, som blir endret jevnt å trutt når kroppen trenger variasjon, veiledning og rådføring når som helst på døgnet og ikke minst gode holdninger som smitter. Jeg har lært at styrke og funksjonalitet er viktigst, og at estetikken blir en herlig bonus. Kunne ikke vært mer fornøyd!
Trine Kvalheim